Architectuurdiensten
Deze pagina stelt ons werk voor en de verschillende werken dat wij voor professionelen kunnen doen. Als U uw architectuurproject met ons wilt doen, hebben we ook een presentatiepagina (in portugees).

We kunnen een architectuurprojekt tot verschillende stappen of documenten brengen, gebaseerd op wat U ons levert. We kunnen werken vanuit schetsen, handgetekende projecten of CADbestanden van alle formaten. We ontwikkelen het werk gebaseerd op de informatiŽ dat ligt in de materiaal dat U ons geeft, of dat U ons direkt hebt medegedeeld, en wij maken voorstellen voor de nog niet opgeloste punten. Gedurend het werk, U analyseert de oplossingen dat we hebben geimagineerd, en U vraagt ons alle veranderingen, aanpassingen, of herstudiŽn dat U wenst. Wij altijd proberen ons werk flexibel, aanpasbaar, discuteerbaar te maken

Wij communiceren vaak met U, houden een precies register van de twijfelen dat we hebben en we gaan snel antwoorden van U zoeken. Voor ons, een groot deel van kwaliteit van ons werk komt uit de vloeiend informatiestroom tussen ons.

Hier volgen een paar voorbeelden van wat we kunnen doen::
U ons levert: Wij maken:

Snelle tekeningen
Snelle tekeningen voor een voorstelling of een analyse van oplossingen. Wij gebruiken een grote verscheidenheid van 2D- en 3D-technieken. Deze tekeningen kunnen voor de zelfde dag gemaakt worden, afhankelijk van de ingewikkeldheid en de gekozen techniek.
Uitvoeringsdocumenten
Wij brengen een projekt tot op de stap dat U wenst: bouwaanvraag, basisprojekt voor distributie aan ingenieurs, uitvoering, of wij verzamelen alle deze stappen in een. Als de tijdlimiet compatibel is, zullen we het gans projekt detaileren met veel zorg voor de technische en grafische kwaliteit van de documenten. Wij denken dat een goed projekt en een mooie tekening gaan niet een zonder de andere.
Presentatietekeningen
Die zijn gedetaileerde perspectieven, binnen of buiten, van projekten van alle schalen en formaten, voor meer belangrijke presentaties. De uitvoeringstermijn is afhankelijk van de detaileringsgraad en de beeldenhoeveelheid dat U wenst. Alles is mogelijk, vogelzichten, nachtzichten, fotoinserties, mengeling met andere grafische technieken.
Animaties
Allerlei soorten animaties, binnen of buiten, met min of meer detail, in afhang van de termijn. Eerst bepalen wij samen een scenario en een totale lengte, daarna maken we een voorstel zodat U kunt de camerastandpunten nakijken. Wanneer alles is zoals U wenst, wij produceren de finale video, dat we leveren op het formaat dat U bepaalt (AVI, Quicktime, Flash, VCD, DVD...)
Bestekken, opmetingstaten e anderen
Wij zorgen ook voor alle annexe documentatie van het projekt, inclusief gedeatileerde bestekken, duidelijke opmetingstaten, of andere soorten projektomschrijvingsdocumenten. Alles kan in het frans, engels, nederlands of portugees worden gedaan, met het noodzakelijk respect voor de technishe taal.
Hier volgt een gedetaileerde omschrijving van elke punt. Verder op dit pagina zult U meer informatie vinden over ons en ons werk
Snelle tekeningen
Snelheid is wat U wilt voor deze soort tekeningen. Gewoonlijk, die zijn tekeningen dat U nodig hebt voor dezelfde dag. De gebruikte grafische oplossing afhangt van de schaal van het projekt, de termijn dat U ons geeft en uw voorkeuren.

Wij houden van handtekeningen en computertechnieken mengelen. In dit gebied, elke nieuwe tekening is voor ons een mogelijkheid om nieuwe stijlen, technieken en kleur- of effectencombinaties te proberen. Alles is met U gecombineerd wanneer wij de werken vaststellen.

Bepaalde wekentypen geven uitstekende resultaten met deze technieken, als bij voorbeeld:
 • Buitenprespectieven en gevelstudiŽn, die kunnen gemakkelijk in een foto inbedden worden. Dit is natuurlijk wat we vaker doen.
 • Binnenperspectieven, snelle kleur-, lichting-, zicht- en atmosfeerstudiŽn, wij focuseren or de punt dat U wenst.
 • Stedebouwplannen, waar de algemene indruk dat het projekt uitdraagt is soms belangrijker dan het detail...
 • Snelle modelisatie van projekten, in een eenvoudige volumetrie met weinig materialenwerk, voor prodctie van "minimalistische" beelden (sketchup-stijl)
 • HandsstudiŽn voor allerlei soorten volumetrie, detail, meubelen, voor welke U een snelle basis nodig hebt.
Wij leveren dit werk op het formaat dat U wenst. Meestal gaan er gewone .jpg beelden zijn, die gemakkelijk kunnen worden gebruikt in alle programa's, maar wij kunnen ook 3D-bestanden leveren (als iets word gemodeleerd), kaargemaakte .dwg bladen, of powerpoint presentaties, etc...
Zie meer voorbeelden
 
Uitvoeringsdocumenten
Wij noemen deze categorie uitvoeringsdocumenten, maar natuurlijk niet alle projekten gaan tot uivoering. Wij  begeleiden uw projekt tot op de stap dat U wenst: Bouwaanvraag, basisprojekt voor bijkomende of speciale projekten, uitvoering, of een mengsel van dat alles.

Een goede en snelle oplossing is op een punt te komen dat we "vooruitvoering" noemen,  die alle de stappen voor uitvoering verzamelt, en waar enkel detailering is missend om op de werf te kunnen gaan. Natuurlijk, als U wilt, doen wij ook deze detailering, een stap dat we houden veel van en waar we veel zorg zetten. Deze vooruitvoering houdt natuurlijk in alles dat nodig is om het als bouwaanvraag in te dienen.

Een architectuurprojekt te leiden van een schets tot op een uivoerbaar projekt  is een proces die veel beslissing behoeft. Gewoonlijk, we kiezen de opties die ons geschikt blijken wanneer we tekenen, en we leggen het voor regelmatig aan uw goedkeuring. Wat U goed vindt blijft, wat U wenst veranderen verandert. Op deze manier wij kunnen een snelle werkritme behouden, dat afhangt het minst mogelijk van uw aandacht.

Sinds een projekt zeldzaam begint met de zekerheid dat het wordt gebouwd, wij ook werken conform deze situatie. Wij beginnen de werken, en als het projekt stopt inmiddels, wij leveren U wat we hebben gedaan, en U betaalt enkel tot waar we hebben gestopt.

Wij beschouwen de ontwikkeling van een projekt als een behoorlijk techniek en nauwkeurig werk; wij kunnen natuurlijk diverse opties voor een probleem studeren, maar we proberen altijd naar een unieke oplossing terug te komen. Studies, schetsen, schemas van allerlei soorten zijn een naturlijke deel van een projektsontwikkeling. Wij zien het en factureren apart enkel wanneer het een speciale job is, zoals een presentatietekening, etc...
Zie meer voorbeelden
 
Presentatiebeelden
Hier spreken we van traditionele 3D beelden. Wij kunnen perspecieven van alle typen maken, van alle projektschalen, van kleine residenties tot grote stedebouwplannen. Die perspectieven kunnen van vogelzicht, dag, nacht, binnen, buiten, straatzicht, of in een foto ingebed zijn, alles is mogelijk.

Gewoonlijk, wanneer een basisvolumetrie opgebouwd is, kiezen wij een paar zichten, in functie van de schaal van het projekt, en wij vragen uw goedkeuring. Daarna produceren wij de finale beelden.

Wij altijd houden van ons werk onder een architekt standpunt te produceren. Wij focuseren op de architectonische kwaliteiten van het projekt. 3D-beelden zijn ook een prachtige conceptieinstrument voor het projekt, daarvoor is het niet buitegewoon veel discussie gebeuren over inplanting, omgeving, materialen, volumes, enz... Op dezelfde manier dan met uitvoeringsdocumenten, kunnen we altijd veranderen, wijzigen, herzien, herstuderen, als de uitvoeringstermijn compatibel is.

Het productiewerk dat nodig is om een 3D-beeld te maken is min of meer gedeeld in 50% modelisatie en 50% werkelijke beeldproductie. De prijs dat wij U vragen is altijd gebaseerd op dit situatie. Sinds de modelisatiepaart is gewoonlijk dezelfde voor alle beelden, is het altijd beter meerdere beelden te produceren vanuit een model. Gewoonlijk produceren wij een paket met 6 tot 10 beelden.

De tijd dat we nodig hebben kan veel variŽren, want deze afhangt van de maat van het projekt, de hoeveelheid van beelden en de detaileringsgraad dat U wenst. Wij hebben ook altijd een paar ideeŽn om de termijnen te reduceren, als U open bent aan een beetje meer alternatieve aspekt, zoals mengling van handgetekende delen, "schets" aspekt, enz...

Nous vous livrons les images ŗ la taille et au format que vous dťsirez (gťnťralement .jpg). Si vous avez aussi besoin du modŤle 3D, nous le nťgocions ŗ part.

Wij leveren de beelden op de maat en de formaat dat U wenst (gewoonlijk .jpg). Als U de 3D model nodig hebt, verhandelen wij apart.
Zie meer voorbeelden
 
Animaties
Die zijn videos die lopen door gans of delen van een projekt. Hier ook, allerlei situaties zijn mogelijk: nacht, dag, binnen, buiten, vogelzicht, enz... Wij kunnen ook, in bepaalde situaties, het projekt in fotos van het terrein of satellietbeelden (google earth type)  inbedden.

Een animatie vraagt een grotere werk dan statische beelden, omdat alle delen van het projekt met de zelfde hoge kwaliteit hoeven worden gemaakt. De beeldenproductietijd groiet ook op een exponentiele schaal. Daarvoor vragen wij U gewoon meer tijd dan voor vaste beelden.

Sinds de modelisatie volledig en gedetaileeerd gaat zijn, kunnen we gemakkelijk, na de animatie, vaste beelden ervan maken, op grotere formaat, zonder aditionele kosten. In andere woorden, wie ons een animatie vraagt, krijgt ook de beelden van de vorige sectie.

Een animatie is een groter en kostelijker werk, maar dat gewoonlijk brengt resultaten in dezelfde verhouding wanneer het aan de cliente wordt getoond. Het is dus interessant over de atmosfere en de indruk dat moet gegeven worden goed nadenken. Met animatie, verschillende concepten worden verkrijgbaar, die met vaste beelden niet bestaan. Meestal zijn in cinema gewoonlijk gebruikt, zoals: suspense, versnelling, contemplatie, verbazing- of dramatishe effecten, en een grote selectie van scenografiewerktuigen. Als gewoon, wij beginnen met een generale schema en een cameracursus maken, dat U analiseert, goedkeurt of discuteert.

Als observatie, de toontjes hier rechts werden veel verkleinerd in maat en kwaliteit om dit pŠgina licht te laten.  De finale kwaliteit is vergelijkbaar aan een DVD-film. Wij leveren de animatie op het formaat dat U wenst, een computerformaat zoals avi, quicktime, mp4, enz... of direkt op een CD, VCD of DVD. De animaties dat wij maken zijn altijd met de beste kwaliteit geproduceerd en kunnen dus gemakkelijk later op een andere formaat worden geconverteerd.
Zie meer voorbeelden
 
Andere documenten
Hier spreken we van alle de annexe documentatie van een architectuurprojekt. Iedere architect heeft gewoonlijk zijn eigen gabariten en proceduren, met welke wij altijd proberen onze productie aan te passen wanneer wij zo'n wek doen. Wij proberen ook een duideleijk en objectief werk te doen, en als de omstandigheden het mogelijk maken, zeer gedetaileerd.

Suivent quelques t‚ches que nous pouvons faire, savons faire et avons dťja fait:

Hier zijn een paar opdrachten dat wij kunnen doen, weten hoe te doen en hebben al gedaan:
 • Meetstaten: Wij organiseren op een duidelijke vorm de hoeveelheden van het gans projekt. Wij proberen altijd de daden op een gegroepeerd en gemakkelijk te verbinden manier te tonen, maar wij geven altijd de voorkeur aan een gedetaileerde en nauwkeurige informatie.
 • Bestekken: In bepaalde landen is deze type documenten veel gedetaileerd en gespreid. Wij houden van dit werk maken zodat het nuttig is, en wij maken het op met veel zorg en verklaringen.
 • Structurele estimaties: Wij kunnen studiŽn van lasten en voordimensionering op voorontwerp niveau maken. Deze type van projekt kan kleinere tekeningsmarges in verband met structuur toelaten.
 • StudiŽn van  hidraulische netten: in bepaalde projekten is het interessant een rioleringsvoorontwerp beschikbaar te hebben, bijzonderlijk om kosten te evalueren. Wij kunnen een realistische scenario van de hidrauische installaties maken.
 • Webpaginas: Voor een ontwerp, vastgoed verkoop, ofwel de site van uw kantoor!
 • Design van folders, affiches, publiciteitsleaflets, logo's, business cards, en alle typen van grafische werken.
Alle inhoud van dit pagina kan in het nederlands, frans, engels, portugees en experimenteel, in het spaans worden gemaakt, met alle noodzakelijke respekt en zorg met technische taal. Onze ervaring van wijzen, bijzonderheden en legale omgeving gebruikt op andere continente is ook tot uwer beschikking.
Meer informatie?
Over ons werk:
Wij gebruiken meestal open-source software en leveren alle onze werken op een digitale vorm (wij maken geen uitgedrukte copies), zo kunnen we lage functioneringskosten bereiken,een voordeel dat wij natuurlijk met U verdelen, en zodat ons werk ook aan anderen kan begunstigen, omdat wij aan de ontwikkeleing van onze softwarewerktuigen actievelijk meehelpen..Wij proberen ook weinig papier, electricitet gebruiken en weinig afval produceren. Apart van het werk dat op dit pagina voorgesteld is, maken wij ook volledige architectuurontwerpen, architectuurwedstrijden, andere typen van grafische werken en wij bestemmen een deel van onze werkuren aan projekten dat we maken zonder betaling te vragen.

Wij doen alles dat mogelijk is om de termijnen te respecteren en wij werken snel omdat wij ervan houden, maar ons prioritieit is een nauwkeurig, gedetaileerd en van hoge kwaliteit werk te doen. Wij hebben begonnen deze diensten voor te stellen meer en meer, en sinds september 2006 is het onze principale activiteit geworden.

Hoe wij buitenlands werken:
Wij zijn gebaseerd in S„o Paulo, BrasiliŽ, en sinds een paar maanden werken we meer en meer regelmatig met en voor architecten van andere delen van de wereld. Met actuele comunicatietechnieken over de internet, is de informatiestroom tussen U en ons bijna zo gemakkelijk als wij rond dezelfde tafel zatten. Wij gebruiken e-mail, skype, instant messengers zoals msn of gtalk, en andere online conferentiesystemen, en wij doen een nauwkeurige beheer van de informatie die tussen U en ons reist, zodat elke deel altijd weet wat ze moeten weten in het beloop van het werk, zodat U altijd weet waar wij zitten in de ontwikkeling, en zodat niemand en slechte verrassing krijgt.

Wij zijn beide ingeschreven als zelfstandigen hier in BraziliŽ, en wij facturen emitteren die geldig zijn in BraziliŽ, in Europa, en tot zover wij weten, in de rest van de wereld. Het enig verschil met "nationale" facturen is dat, sinds alle braziliaanse taxen moeten hier betaald zijn, onze facturen zijn altijd "alle taxen inbegrepen", in andere woorden, er is geen aftrekbare BTW.
Wij kunnen betalingen ontvangen door storting over een braziliaanse of begische bankrekening, of als nodig door credietkaart via paypal systeem.

Om meer voorbeelden te zien:

Onze websites houden heel meer grafieke materiaal en voorbeelden van gerealiseerde werken, en ook andere typen werken beschreefd in de vorige paragraaf:

Site van MaŪra: http://maira.uncreated.net
Site van Yorik: http://yorik.uncreated.net

Over ons:
Curriculum Vitae van MaŪra (engels)
Curriculum Vitae van Yorik

Contact:
Aarzeel niet om met ons contact te nemen om meer informatie te vragen of een idee van prijs, op de e-mailadres , op telefoon +5511 9487 0628, of op skypenaam yorik.vanhavre.